Ποιοί είμαστε;


Η ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας (ΕΑΧΕ), την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών (ΕΜΑΣ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (ΕΦΑΜ) με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιήσε το προγραμμα InterArch στο πλαίσιο της δράσης “Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ Β’ κύκλος”.

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας


Το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έρευνας σε θεωρητικά ζητήματα σχεδιασμού του χώρου, με έμφαση στην ερμηνεία και ανάγνωση του τόπου όχι μόνον ως φυσικό υπόβαθρο αλλά και ως ευρύτερο "πολιτισμικό τοπίο". Ταυτόχρονα εξειδικεύει την αρχιτεκτονική διδασκαλία στον σχεδιασμό υπαίθριων δημόσιων χώρων και σε αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις σε πολιτιστικά περιβάλλοντα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας.


Πατησίων 42, 10682 Αθήνα
+30 210 772 3858
www.arch.ntua.gr/unit/858

Νέες τεχνολογίες στον πολιτισμό


Στη Διάδρασις, εταιρεία πληροφορικής και ανάπτυξης εφαρμογών, ασχολούμαστε εδώ και μια δεκαετία με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον πολιτισμό και την παιδεία. Μας αρέσει η καινοτομία, η εξερεύνηση και ανάπτυξη νέων τρόπων για την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τον ψηφιακό κόσμο με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος. Αναπτύσσουμε εφαρμογές και υλοποιούμε έργα αξιοποίησης και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Σαρρή 4, 10433 Αθήνα
+30 210 5233 244
www.diadrasis.gr/
info@diadrasis.gr

Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών


Η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών με έδρα το Μαυρομάτι δραστηριοποιείται στην διαχείριση του ανασκαφικού και αρχαιολογικού έργου στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Μεσσήνης. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή Π. Θέμελη, ο οποίος από το 1986 ως σήμερα διευθύνει το ανασκαφικό - αναστηλωτικό έργο στην αρχαία Μεσσήνη.


Ψαρομηλίγκου 33, 10553 Aθήνα
+30 210 3314324
www.ancientmessene.gr
damophon@gmail.com

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας είναι περιφερειακή υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ως έδρα έχει την Καλαμάτα και οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις της καλύπτουν τον Νομό. Η Μεσσηνία αποτελεί μια γεωγραφική ενότητα που γνώρισε σπουδαία ακμή και ανάπτυξη στην αρχαιότητα, όπως μαρτυρούν τα εκατοντάδες σωζόμενα διάσπαρτα μνημεία που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο μέχρι και τα μεταβυζαντινά χρόνια. Οι ανασκαφές που άρχισαν ήδη από το α΄ μισό του 20ου αι., έχουν φέρει στο φως μοναδικά ευρήματα, τα πιο σημαντικά εκ των οποίων απαρτίζουν τις μόνιμες συλλογές των Μουσείων της, προκειμένου να αποτελέσουν κρίκους στην αλυσίδα της μουσειακής αφήγησης, μέσα από την οποία συγκροτείται ένα συγκεκριμένο κάθε φορά ταξίδι στην ιστορία.

Μεθώνης 10 & Κανάρη, 24100 Καλαμάτα
+30 27210 63100
www.efames.gr
efames@culture.gr